Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Billie || Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Billie Holiday

Φίλτατε γήινε και εξωγήινε αναγνώστη μου,

Μέσα στις επόμενες ημέρες κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους το αφιερωματικό ντοκιμαντέρ “Billie” για τη ζωή και τη καλλιτεχνική πορεία της μοναδικής  Billie Holiday! Μια υπέροχη ερμηνεύτρια της jazz η οποία άλλαξε το πρόσωπο της αμερικανικής μουσικής και άσκησε ιδιαίτερη επιρροή στις επόμενες γενιές καλλιτεχνών! Η ερμηνεία της δε στο “Strange Fruit”,  θεωρείται όχι απλά ιστορική αλλά ξεκάθαρα επαναστατική !Το τραγούδι κυκλοφόρησε στη b side ενός δίσκου γραμμοφώνου και οι στίχοι του καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό δύο μαύρων Αμερικανών στο Νότο ! Είναι το πρώτο τραγούδι για τα δικαιώματα του πολίτη που κυκλοφόρησε σε δίσκο!

Τι θα δούμε όμως σε αυτό το ντοκιμαντέρ;

Η εταιρία παραγωγής Greenwich Entertainment ανέθεσε στον σκηνοθέτη  James Erskine τη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ για την ζωή της αξεπέραστης ντίβας των 30’s βάσει του αρχείου της δημοσιογράφου Linda Lipnack Kuehl, η οποία  κατά τη δεκαετία των 60’s ξεκίνησε να γράφει τη βιογραφία της Billie Holiday συλλέγοντας περίπου 200 ώρες συνεντεύξεων ! Δυστυχώς ο θάνατος της δημοσιογράφου άφησε το βιβλίο ανέκδοτο και η ίδια δε μπόρεσε να αφηγηθεί αυτή την υπέροχη ιστορία! Έτσι λοιπόν θα δούμε εμφανίσεις της Billie για πρώτη φορά επεξεργασμένες και ναι έγχρωμες ! Έπειτα αδημοσίευτες συνεντεύξεις από ανθρώπους που ήξεραν πολύ καλά την ντίβα όπως Charles Mingus, Tony Bennett, Sylvia Syms and Count Basi.

Που μπορούμε να το δούμε;

Φυσικά και μπορείτε να το απολαύσετε  στις 1/10/2020, 19:30 στο cine ΑΘΗΝΑΙΑ και στις 3/10/2020, 22:30, ΣΤΕΛΛΑ

Αυτά! Μέχρι την επόμενη φορά να χαμογελάς! Πολύ !

Μύριαμ Παρασκευοπούλου
Μύριαμ Παρασκευοπούλου
Με λένε Μύριαμ Παρασκευοπούλου . Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα . ΑΓΑΠΏ: τους αληθινούς ανθρώπους τη θάλασσα τους σκύλους αλλά και τις γάτες τις ατελείωτες κουβέντες με τους κολλητούς Όταν δεν αγαπώ ΑΔΙΑΦΟΡΏ. Δε μπορώ να κλείσω μάτια στόμα και αυτιά μπροστά στην αδικία .

Similar Articles

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Instagram

Most Popular

SUBSCRIBE