Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Λocal Music Aλert 🎼Social Waste-Σύνορα 🎼

Φίλτατε γήινε και εξωγήινε αναγνώστη μου,

Αυτό το Λocal Music Aλert είναι κομμάτι της καρδιάς μου και είναι για τους Social Waste!

Για όσα αγαπώ, σιχαίνομαι να γράφω τυπικά, αναπαράγοντας απλά δελτία τύπου. Οι Social Waste είναι ένα πολύ ιδιαίτερο Hip-Hop συγκρότημα με κοινωνικοπολιτικό στίχο, με μελοποιημένο Καββαδία με όλα αυτά που κρατάνε το μυαλό σου υγιές και τη καρδιά σου αγνή, μα πάνω απ΄όλα τη διατηρούν θεϊκή, μέσα στην ανθρωπότητα της. Θα μπορoύσα να σου μιλάω ώρες για τα πρωινά με τα ακουστικά που πήγαινα στη σχολή μου, χρησιμοποιώντας στίχους τους, ως σημαδούρα στα ανοιχτά για να μπορέσω να παραμείνω ψύχραιμη σε ένα περιβάλλον που η μυρωδιά του σάπιου νικούσε κατά κράτος το άγιο μύρο. Αυτό -δυστυχώς- ερμήνευσε το κυριολεκτικά. 

Έρχομαι όμως στο σήμερα, πολύ χαρούμενη και πολύ συγκινημένη για το καινούριο κομμάτι του παζλ που προσέθεσαν στη μουσική τους πορεία με τίτλο “Σύνορα”, εξηγώντας μας στο ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, πόσο εφήμερα είναι όλα όσα δημιουργεί ο άνθρωπος για να οριοθετεί μιαν “ανωτέρα” διαφορετικότητα ! Τα “Σύνορα” λοιπόν, είναι μια δουλειά των μελωδιών και των αρωμάτων της Μεσογείου, των παραδοσιακών οργάνων, των πόλεων που θυμίζουν ανθρώπους. Είναι της καρδιάς και της νιότης. Του βοριά και του Λίβα.Των παιδιών με τα φαρδιά παντελόνια, που μεγάλωσαν έγιναν δάσκαλοι και καθηγητές και με τη πρώτη ευκαιρία σιγοτραγουδούν ρίμες για να μην ξεχνάνε στιγμή που ανήκουν και που θέλουν να φτάσουν. Των παιδιών που δεν σταμάτησαν λεπτό να ονειρεύονται φτιάχνοντας όλες τις ευκαιρίες με τα χέρια τους γιατί αυτόν τον κόσμο “Θα τον αλλάξουμε εμείς” , φτάνει “Να μου γελάς”, παρέα “Με μια πειρατική γαλέρα”!

Απόλαυσε το ανεύθυνα! Μόνο καλό κάνει!

 

 

 

Μύριαμ Παρασκευοπούλου
Μύριαμ Παρασκευοπούλου
Με λένε Μύριαμ Παρασκευοπούλου . Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα . ΑΓΑΠΏ: τους αληθινούς ανθρώπους τη θάλασσα τους σκύλους αλλά και τις γάτες τις ατελείωτες κουβέντες με τους κολλητούς Όταν δεν αγαπώ ΑΔΙΑΦΟΡΏ. Δε μπορώ να κλείσω μάτια στόμα και αυτιά μπροστά στην αδικία .
Προηγούμενο άρθρο📻Sugar Tape #4 📻
Επόμενο άρθρο📻 Sugar Tape#5📻

Similar Articles

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Instagram

Most Popular

SUBSCRIBE