Φίλτατε γήινε και εξωγήινε αναγνώστη μου,

Αυτό το Λοcal Music Aλεrt  θα διαπεράσει κατευθείαν τους μουσικούς νευρώνες  σου από την στιγμή που θα πατήσεις το play και είναι για το  “Muddy Waters” των Pale Oaks!

Είναι πολύ ωραία όταν ενδιάμεσα στο ανούσιο σκρόλιν των σόσιαλ μίντια εντοπίζεις μουσικά διαμαντάκια όπως αυτό των Pale Oaks! Πάτησα το play και αμέσως ο φρέσκος, new age ήχος τους με ταξίδεψε! Ήχος πολύ διαφορετικός από αυτόν που συνήθως με καθηλώνει, αλλά θα σου πω πως αρκεί να το ακούσεις μία φορά και το κουμπί του repeat, θα γίνει μονόδρομος!

Το “Muddy Waters” της τετραμελούς “heavy pop” μπάντας είναι το opening track του πρώτου full-length δίσκου τους με τίτλο “Falter”.Η πυκνή ατμόσφαιρα και τα ηλεκτρονικά στοιχεία κάνουν αισθητή την αλλαγή στην κατεύθυνση του συγκροτήματος που φαίνεται να δοκιμάζει τα όρια του ήχου του, χωρίς όμως να θυσιάζει την mid 00’s rock ταυτότητά του, συνδυάζοντας χαμηλά κουρδίσματα και μελωδίες εμπνευσμένες από το emo των mid 00’s, synths από τα 80’s και μεγάλα pop hooks τους. Κάπου εδώ πρέπει να σου πω πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον και το εξαιρετικό “Loosing Our Minds” (2018) αλλά και το EP τους “…I’ve Been Better “ (2017)

Το “Falter” βρίσκει το συγκρότημα να σπρώχνει τα όρια του ήχου του προς νέες κατευθύνσεις, παραθέτοντας ένα σύνολο κομματιών που θυμίζει τα mixtapes που έφτιαχναν και αντάλλασσαν με φίλους, σαν παιδιά, τότε που η σειρά των κομματιών και το vibe ήταν πιο σημαντικά από την ομοιογένειά τους. Οι καταιγιστικές ροκ κιθάρες δίνουν χώρο σε ευφορικά  ποπ ρεφρέν, ηλεκτρονικά τύμπανα και λούπες, συνθέτοντας ένα κολάζ ήχων και επιρροών που κρατάει τα πράγματα συναρπαστικά απρόβλεπτα.

Το νέο single κυκλοφορεί μαζί με lyric video, σκηνοθετημένο από τον drummer του συγκροτήματος Θοδωρή Βρανά ενώ το editing έχει γίνει από τον Δημήτρη Μανιάτη. Το βίντεο αποτελείται από λήψεις καθημερινών διαδρομών στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω COVID-19.

Κάπου εδώ σταματάω να μιλάω και περήφανα σου παρουσιάζω τους Pale Oaks και το Muddy Waters!

Απόλαυσε το ανεύθυνα! Μόνο καλό κάνει!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ