Φίλτατε γήινε και εξωγήινε αναγνώστη μου,

Μπορεί πρώτο τρίμηνο του 2021 να μην διέφερε και πολύ από το αντίστοιχο τελευταίο του 2020, ωστόσο η ανακάλυψη της Kit Kido ήταν η πρώτη μουσική ανταμοιβή για το νέο έτος και η αλήθεια είναι πως είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη γι ‘αυτό ! Ετοιμάσου λοιπόν γιατί αυτό το Local Music Alert είναι για τα δύο πρώτα singles της Κit Kido, “Sharpe Blade” και”Bonnie & Clyde”!

Καραντίνα, απομόνωση , νούμερα , αναλύσεις, κρίσιμες εβδομάδες που δεν τελειώνουν ποτέ και ξαφνικά μέσα σε όλη τη δυστοπία της νέας τάξης πραγμάτων, άνθρωποι τολμούν και επιμένουν να παράγουν και να παράγουν νέο υλικό! Η Kit Kido έκανε απόβαση στα κεντρικά του Local Music Alert κάπου στις αρχές Μαρτίου με το “Sharp Blade”!

Noir ήχοι από synths, uptempo beats και soulful μελωδικές γραμμές μας κάνουν να ακροβατούμε ρυθμικά μεταξύ electro-pop νοσταλγίας και dance ευδαιμονίας, ενώ με τη βοήθεια των λυρικών και πολλές φορές αφηγηματικών φωνητικών της μας μεταφέρει σε ένα περιβάλλον όπου η φαντασία και η πραγματικότητα ενώνονται!

https://www.youtube.com/watch?v=FXTzjPlYu5U

Έτσι λοιπόν, πριν καλά καλά αποκωδικοποιήσουμε τι έχει να μας πει η Kit Kido, επανέρχεται στα τέλη Μαρτίου με το “Bonnie & Clyde”. Ένα single εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο, ένα κράμα downbeat ήχου με post-rock πινελιές, σπαρακτική ερμηνεία και έντονα glitches. Το “Bonnie & Clyde” μας αφηγείται για έναν δυστοπικό έρωτα πλαισιωμένο από ομιχλώδη ηχοτοπία τα οποία ,βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τα βελούδινα φωνητικά της Kit Kido.

https://www.youtube.com/watch?v=Za2SSqnVcig

H Kit Kido με σπουδές στην jazz, καταβολές από την pop και επιρροές από τη δεκαετία του ’90, κινείται με άνεση ανάμεσα σε κιθάρες και λούπες για να σε παρασύρει στις νεορομαντικές ιστορίες της που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά. Τις ιστορίες της ντύνουν noir electro beats, alt-pop μελωδίες και experimental ήχοι δίνοντας στο αφήγημά της μια φουτουριστική και ταυτόχρονα ρετρό απόχρωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ