Φίλτατε γήινε και εξωγήινε αναγνώστη μου ,

Άλλo ένα Local Interview που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη, μιας και σήμερα φιλοξενώ ένα πολύ ιδιαίτερο ντουέτο, με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου με τίτλο“Afterglow”! O λόγος φυσικά για τους Marva Von Theo ! Ανάμεσα σε noir pop , synthwave και dark disco ρυθμούς πάτησε το play και πάμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα!

Μ-Μάρβα και Τεό , μεγάλη μου χαρά που σας φιλοξενώ σήμερα στο Local Interview! Συγχαρητήρια για τη νέα σας δουλειά! Πέραν των singles, μέσω των οποίων φροντίζατε να μας τροφοδοτείτε όλο αυτό το διάστημα, επιστρέφετε μετά από 3 χρόνια, με ολοκληρωμένο δίσκο, και τίτλο “Afterglow”! Πείτε μου λίγα λόγια για αυτό.

M-Η χαρά είναι όλη δική μας Mύριαμ μιας που είμαστε και εμείς ανάμεσα στους εξωγήινους αναγνώστες  του Local Music Alert! Το Afterglow πέρασε από σαράντα κύματα και δυσκολίες, επέζησε του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου κύματος του κορονοϊού και επιτέλους θαρραλέα κάνει την εμφάνισή του σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σύντομα σε cd και βινύλιο! Είναι ένα άλμπουμ έντονα ρυθμικό, αλλά με πολύ εσωτερικούς στίχους, μπορείς να χορέψεις μαζί του αλλά και να συγκινηθείς ταυτόχρονα!

Μ- Η μπάντα σχηματίστηκε το 2017, τι ήταν αυτό που σας έφερε κοντά;

M-Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μία πρώτη γνωριμία! Ακολούθησαν κάποια διαδικτυακά μαθήματα σαν test drive και σύντομα νοιώσαμε και οι δύο πόσο όμορφα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε, ακόμα και αν εγώ ζούσα στην Αθήνα και ο Τεό στην Βιέννη! Πολλές φορές είχα βρεθεί με μουσικούς στον ίδιο χώρο και οι ιδέες μας δεν μπορούσαν να ταυτιστούν όσο και να τις δουλεύαμε! Εγώ και ο Τεό μιλούσαμε την ίδια γλώσσα και δεν χρειάστηκε ποτέ να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα για αυτό!
Μ-Επιμελείστε της παραγωγής και των στίχων και η δική μου η αίσθηση ακούγοντας το “Afterglow” είναι πως αλληλοσυμπληρώνεστε. Υπάρχει κάποια διαδικασία που ακολουθείτε κατά την παραγωγή νέου υλικού;

Μ-Γράφουμε μουσική και στίχους μαζί, ενώ ο Τεό κεντάει τις ενορχηστρώσεις με λεπτομέρεια και έχει τον τελευταίο λόγο στο φινίρισμα των παραγωγών μας. Το ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και επειδή τα παρουσίασα όλα έτσι ιδανικά, δεν σημαίνει ότι έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης, τα ίδια ακούσματα και ότι πάντα συμφωνούμε! Συχνά βρισκόμαστε σε αντίθετα στρατόπεδα και ο καθένας τραβάει με δύναμη το σχοινί προς την πλευρά του μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή και η ισορροπία κάπου… προς την πλευρά μου…χαχαχα!

Μ- Αυτό είναι το σωστό θα προσθέσω εγώ χαχαχα και νομίζω πώς είναι και από μόνο του παραγωγικό;

Μ-Ακριβώς ! Αυτή η τριβή θεωρώ ότι πιέζει τον καθένα μας ξεχωριστά να ξεπεράσει τον εαυτό του και αυτή είναι που κάνει ακόμα πιο δημιουργική τη διαδικασία της σύνθεσης.

Μ-Η έμπνευση σας από που πηγάζει;

Μ-Από τον κόσμο γύρω μας, τις εμπειρίες μας, την καθημερινότητά μας, τη φύση, την τέχνη, την ποίηση, τη ζωγραφική, το χορό, το σινεμά, το θέατρο… οτιδήποτε ενεργοποιεί την σκέψη μας, τα συναισθήματά μας και την φαντασία μας.

Μ- Θα ήθελα να μου πείτε για την πορεία σας πριν το 2017 πριν φτάσουμε δηλαδή σε αυτό που σήμερα λέμε “Marva Von Theo”!

Μ-Εγώ ξεκίνησα με γαλλικά και πιάνο από μικρή. Στην πορεία της ζωής μου συχνά ένιωθα να κλείνει κάποιος μουσικός κύκλος και να ανοίγει κάποιος άλλος και μονίμως είχα την τάση να δοκιμάζω νέα πράγματα! Ασχολήθηκα με το Jazz τραγούδι, τα blues, την funk, την soul, την pop, και προσγειώθηκα ξαφνικά στην ηλεκτρονική μουσική, που ένιωσα αμέσως ότι μου προσφέρει αμέτρητους τρόπους έκφρασης και δεν εξαιρεί απαραίτητα κάποιο άλλο είδος μουσικής!

Ο Τεό ξεκίνησε ως κλασικός και jazz πιανίστας. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μετά έφυγε να σπουδάσει σύνθεση στη Βιέννη. Έζησε εκεί 15 χρόνια, πήρε τον αέρα του και κάποια στιγμή αποφάσισε να επαναπατριστεί. Στην καλλιτεχνική του πορεία πέρασε από διάφορες μπάντες και διάφορα στυλ και δεν μπορούν παρά να αποτυπώνονται όλα μέσα στη μουσική του!

Μ-Το 2020 ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη όπως και το 2021 για τον καλλιτεχνικό χώρο. Πως σας επηρέασε  αυτό;

Μ-Σε ανθρώπινο επίπεδο, με θλίβει η δυστυχία που έχει φέρει στον κόσμο αυτόν η πανδημία και με τρομάζει αρκετά το πως θα είναι η επόμενη μέρα, για όλους αυτούς που αναγκάστηκαν να μην δουλεύουν τόσους μήνες, για αυτούς που έχασαν τους δικούς τους… αλλά και η παγκόσμια οικονομική καταστροφή που θα επιφέρει η απραξία τόσων μηνών. Σε καλλιτεχνικό επίπεδο, η πανδημία μας άλλαξε τα σχέδια για την κυκλοφορία του άλμπουμ και το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το 2020. Μας λείπουν τα Live και η επικοινωνία με τον κόσμο  και αισθανόμαστε κάπως σκουριασμένοι και μπερδεμένοι σε σχέση με το αύριο αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να δημιουργούμε και να ονειρευόμαστε!

Φωτογραφία : Μαρίζα Καψαμπέλη

Μ-Το soundtrack για το δικό σας “afterglow” είναι αυτός ο δίσκος. Ποιο είναι όμως σαν ολότητα το δικό σας  “afterglow”  και τι χρώμα έχει ;

Μ-Το Afterglow είναι γλυκόπικρο. Μπορεί να το απαρτίζουν ένα σωρό όμορφα χρώματα και να προσκαλεί τις ρομαντικές ψυχές να το θαυμάσουν αλλά δεν παύει να σημαίνει το τέλος της ημέρας και να μας παραδίδει στο σκοτάδι.

Μ- Ποια ήταν η πρώτη συναυλία που πήγατε και ευχηθήκατε από μέσα σας να είχατε την θέση της μπάντας ;

Μ-Δεν είναι ένα συναίσθημα που το έχουμε νοιώσει έντονα. Σίγουρα έχουμε θαυμάσει ακριβές παραγωγές με visuals, installations, φαντασμαγορικά φώτα αλλά όχι αυτόν τον ενθουσιώδη και κάπως εφηβικό υπέρμετρο θαυμασμό ενός ινδάλματος και την ευχή να είμαστε στην θέση του. Στις συναυλίες απολαμβάνουμε κυρίως την μουσική και την ενέργεια της μπάντας.

Μ- Μια ερώτηση που μου αρέσει να κάνω γιατί θεωρώ πως, μέσω αυτής, γνωρίζω καλύτερα τους ανθρώπους που φιλοξενώ, είναι αυτή για τα εφηβικά ακούσματα τους, τις αφίσες των δωματίων και τις playlists στις κασέτες. Δικές σας εφηβικές επιρροές, κολλήματα ή guilty pleasures όπως τα αποκαλούμε πλέον ως ενήλικες;

Μ-Στο γυμνάσιο είχα σίγουρα κασέτες με ελληνική ροκ : Ξύλινα Σπαθιά, Τρύπες κτλ, το λύκειο μία σειρά από άλλες που τις ονόμαζα Ξένα Alternative και είχε μπόλικους Depeche Mode – Red Hot Chily Peppers – Puressence – Radiohead – David Bowie

O  Τεό είχε και έχει ακόμη απεριόριστο θαυμασμό για τους Doors και τους Cure. Εκτός από τις «αυθεντίες» του, τα περισσότερα mix tapes του γέμιζε η Heavy Metal.
Μ- Ποια ήταν ως τώρα η πιο δυνατή στιγμή σας πάνω στη σκηνή αυτή που σε μια τέτοια εποχή έρχεται πιο συχνά στο μυαλό σας;

Φωτογραφία : Μαρίζα Καψαμπέλη

Μ-Η στιγμή που τελείωσε το performance μας στο Opening act στους Hooverphonic που καταλάγιασε μέσα μου όλο το άγχος και η προσμονή και για μια στιγμή στάθηκα ακίνητη, κοίταξα το κοινό και απλά όλο το σώμα μου και οι αισθήσεις μου παραδόθηκαν.

M- Έστω πως όλο αυτό είναι ένας εφιάλτης από τον οποίο αύριο ξυπνάμε! Και επιστρέφουμε τον Ιανουάριο του 2020 για ποιον προορισμό βγάζετε εισιτήριο και ποιους 3 διάσημους παίρνετε μαζί σας;

Μ-Ιανουάριος 2020. Βγάζουμε εισιτήρια και κάνουμε τουρ σε όλη την Ευρώπη. Κανένας διάσημος, είμαστε μοναχικοί τύποι. Εμείς, η μουσική μας, νέες εμπειρίες. Θα μπορούσαμε όμως να  συναντήσουμε τυχαία στη Δανία τον Trentemoller, τη Jehnny Beth και τη Marie Fisker.

Μ- Σας ευχαριστώ πολύ Μάρβα και Τεό ! Εύχομαι τα καλύτερα και για εσάς και για τον νέο σας δίσκο !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ